sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Jämin SM-kilpailut


Last weekend I took part in Jämi Finnish championship cart race in four dog class. This time I got to loan a light racing cart for the race. I did two test runs with it before the race and the first one went great, but on the second time just a few days before the race I fell over with it and hurt both of my knees. So I was very nervous before the race of something like that happening on the race track too.

It was a two day race (2 x 4,2 km) and in my team I had Haiku and Pave in lead and two loan dogs Karhu (Arctic Soul Snow Bear) and Hulda (SM-REK-8-13 Kefeus Hexe’s Hulda) as wheel dogs. I maybe used the brakes a bit too much on Saturday because I was scared of crashing with the cart. But it went well and we got to pass other teams too. On Saturday our time was 10:24 and on Sunday it was 9:38 (all in all 20:02) and our placement 10/19. The dogs ran well and I was especially proud of Pave, because he doesn’t have that much racing experience but still works so well as a leader in races.  
Demi and Danja were also with us on the trip but they are still too young for racing.

Big thanks for kennel Mustankallion for borrowing Karhu and Hulda and for kennel Vetoavan for the racing cart!

Ava’s and Pave’s puppies have been born and they are now two weeks old. Ava got 6 puppies (one male and 5 females) and she is a good and caring mother for the puppies. More about the puppies in here.

 © Joel Forsman

Viime viikonloppuna olin kisaamassa Jämin kärry-SM-kilpailuissa DR4-luokassa. Valjakossa minulla juoksivat Haiku ja Pave ja lainakoirat Karhu (Arctic Soul Snow Bear) ja Hulda (SM-REK-8-13 Kefeus Hexe’s Hulda). Sain kisaan lainaan nyt kevyen kilpakärryn, jolla ajamista ehdin harjoitella ennen kisaa kaksi kertaa. Ensimmäinen kerta sujui hyvin, joskin kärry kieltämättä tuntui vähän kiikkerältä raskaalla kärryllä ajamaan tottuneena. Toisella kertaa vain muutama päivä ennen kisaa onnistuinkin menemään kärryn kanssa kunnolla mukkelis makkelis ja ruhjoin siinä molemmat polveni. Lauantaina ennen ensimmäistä lähtöä minua jännitti todella paljon ja kisauralla kävi vielä niin, että ajolasini menivät aivan huuruun, joten välillä oli vaikea nähdä mihin päin sitä pitäisi mennä. Laseja ei kuitenkaan voinut poiskaan heittää, koska pehmeästä urasta lensi naamaan niin paljon hiekkaa. Takaraivossa kolkutelleen ajatuksen ”älä kaadu älä kaadu” johdosta tuli myös ehkä vähän nössöiltyä ja jarruteltua liikaa.

Koirat juoksivat innokkaasti ja puhalsivat hienosti yhteen hiileen ja lauantaina tuli myös pari ohitusta. Koirat ohittivat hyvin ja Haikun kanssa johdossa juosseesta Pavesta olin erityisen ylpeä, koska sillä ei kuitenkaan vielä niin hirveästi ole kisakokemusta, mutta se menee johdossa silti niin hienosti.  Sunnuntaina sitten ei onneksi jännittänyt enää niin paljon ja onnistuimme koirien kanssa myös parantamaan kierrosaikaamme. Olin saanut myös lainaan toiset lasit, joten nyt oli paljon parempi nähdäkin jotain. Sijoituksemme oli 10/19, aika lauantaina 10:24 ja sunnuntaina 9:38, kokonaisaika siis 20:02 ja ajettava matka 2 x 4,2 km.

Reissussa olivat mukana myös Demi ja Danja. Ne ovat vielä liian nuoria kisaamaan, mutta saivat kuitenkin hyvää harjoitusta reissaamiseen ja ketjussa olemiseen. Ne eivät ole koskaan aikaisemmin olleet ketjussa, mutta osasivat siitä huolimatta olla siinä nätisti ja ne myös syövät ja juovat hyvin reissussa.

Suuri kiitos hyvistä lainakoirista Mustankallion kenneliin ja kilpakärryn lainasta taas Vetoavan kenneliin!

Demi


Danja

Pave ja Haiku-mamma

Karhu

Hulda

 
Pennut ajelulla

Auringonlasku Jämillä


Avan ja Paven pennut syntyivät 4.10. ja ne ovat nyt kahden viikon ikäisiä. Olin mukana seuraamassa Avan synnytystä ja kaikki meni hienosti ja pentuja tuli yhteensä 6 (1 uros ja 5 narttua). Ava on hyvä ja huolehtiva emä pennuilleen ja pennut ovat kasvaneet hyvin. Lisää kuvia pennuista löytyy Vetoavan kennelin sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti