torstai 19. helmikuuta 2015

Ohkolan talviajot 2015


Viime viikonloppuna järjestettiin Ohkolan talviajot, joihin osallistuin neljän koiran luokassa. Kyseessä oli kaksi erillistä kisaa, yksi lauantaina ja yksi sunnuntaina. Kisamatka neljän koiran luokassa oli molempina päivinä 8 km. Ohkolaan pääsivät mukaan kaikki huskyt, sillä myös Halti ja Joiku tulivat mukaan ihmettelemään kisahulinaa ja ne pääsivät samalla tapaamaan Ohkolaan myös tulleita sisaruksiaan ja paikalla olikin yhtä pentua lukuun ottamatta koko pentue. Ja todella kivasti on pentue kehittynyt.

Danja sai juosta johdossa Salpasäpinöissä, joten nyt oli Demin vuoro päästä johtoon. Demi juoksi johdossa hienosti molempina päivinä yhdessä Paven kanssa. Lauantaina keli oli ehkä hieman raskas ja reitillä tuli yksi söhellys, kun koirat kääntyivät väärään suuntaan ja hetki siinä ihmeteltiin ennen kuin päästiin taas jatkamaan matkaa. Kisareitti kulki yhdessä kohtaa myös pellolla lähellä varikkoaluetta ja kohta oli monelle valjakolle haastava, sillä siitä kohdasta moni valjakko kuulemma yrittikin oikaista varikkoalueelle, mutta omani eivät onneksi tätä yrittäneet. Maalisuoralla käytiin vielä tiukkaa kamppailua toisen valjakon kanssa kumpi ehtiikään ensimmäisenä maaliin. Lauantain kisa sujui oikein mukavasti ja oma sijoituksemme oli 16/25.  
Sunnuntaina lämpötila oli laskenut ja oli lähemmäs -10 astetta ja kisaura oli muuttunut todella liukkaaksi. Lauantaina oli ystävällinen kanssakilpailija tutkinut rekeni jalaksia ja todennut, että ne on aika kauheat (jaa että pitäiskö niitä joskus voidellakin :D ), joten lauantaina oli suunta kisan jälkeen kohti urheilukauppaa ja jalaksiin voitelumömmöjä hakemaan ja myyjä innokkaasti selosti miten niitä käytetään ja sunnuntaiksi olikin sitten jalakset saatu hieman luistavimmiksi. Kisaura oli sunnuntaina tosiaan todella liukas ja lähdön jälkeen heti alussa toisessa kurvissa reki slaidasi niin paljon, että minä sen kanssa sitten kaaduin. Kädet pysyi kuitenkin tiukasti kiinni ohjauskaaressa ja koiratkin kiltisti pysähtyivät ja odottivat, että saan reen ylös, vaikken siinä hötäkässä tainnut edes saada niille suusta ulos mitään pysähtymiskäskyäkään. Tähän ei kyllä onneksi mennyt kovinkaan paljon aikaa ja loppumatka kisasta sujui ilman kaatumisia. Hieman kyllä hymyilytti, kun kaatumisesta oltiin menty ehkä kilometrin verran, niin pyöräparissa ollut Danja kurotti kaulaansa ja kurkkasi taaksepäin ja ilmeisesti tarkisti olenko vielä matkassa mukana :)
Sunnuntain kisa meni kuitenkin ihan mönkään, koska sitten pääsikin uralla käymään niin, että toisen valjakon koira kävi ohituksessa ensin pyöräkoirana olleen Rosvon kimppuun ja myöhemmin toisessa ohituksessa vielä johdossa olleen Paven kimppuun. Loppumatka kisasta meni sitten vähän himmaillessa ja olimmekin sitten näiden tilanteiden takia sunnuntaina tuloslistassa viimeisiä ja harmittaa kyllä kovasti, että koirat saivat näin ikävän kokemuksen. Toivottavasti sunnuntain tapahtumat eivät jää kummittelemaan koirien mieleen. Onneksi niillä kuitenkin on myös kokemusta onnistuneista ohituksista sekä ohitettavana, että ohittavana valjakkona. Kovin kyllä harmitti, mutta niin harmitti varmasti toisenkin valjakon kuskia, sillä kukapa nyt tuollaista haluaisi tapahtuvan. Ensi kerralla sujuu toivottavasti paremmin.
 
Kuva: Teemu Rantala

Kuva: Teemu Rantala

Kuva: Teemu Rantala
 
Kuva: Vanessa Tomi

Rosvo ja Pave saivat Ohkolassa myös uuden ystävän :)
Kuva: Teemu Rantala

Kuva: Teemu Rantala

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti