sunnuntai 30. elokuuta 2015

Uusi muotovalio Pave


Eilen oli huikea päivä Tervakosken kansainvälisessä näyttelyssä! Kasvattaja/musher-tuomari Annica Uppströmille oli ilmoitettu 39 huskya ja laumastamme näyttelyyn osallistuivat Pave, Joiku ja Demi.

Tuomari valitsi Paven ensin käyttöluokan parhaaksi urokseksi, sitten kaikista uroksista parhaaksi urokseksi ja vastakkaisen sukupuolen parhaaksi ja samalla Pave sai CACIBIN ja SERTIN ja samalla Pavesta tuli uusi Suomen Muotovalio!!! :) Erityisen hienoa on, että viimeinen SERTI tuli tuomarilta, joka itse kasvattaa ja ajaa siperianhuskeilla ja on ollut tuomarina Suomessa myös siperianhuskien erikoisnäyttelyssä vuonna 2012. Suomessa vaaditaan siperianhuskeilla SERTIen lisäksi myös tietyt käyttöpuolen tulokset muotovalionarvon saamiseksi, kaikilla käyttöroduilla ei tällaisia vaatimuksia ole (kuten esimerkiksi alaskanmalamuuteilla) eli Suomen muotovaliohuskeilla on täytynyt myös edes jonkun kerran olla vetovaljaat päällä :)

Joiku sai näyttelystä tuloksen JUN EH/JUK2 ja Demi KÄY EH. "5 y. old with excellent general appearance. Lovely masculine head with very nice expression. Correct bite. Very well balanced body. Well angulated. Covers lot of ground when moving. Excellent coat."
KÄY ERI, KÄK1, SA, PU1, SERT, CACIB, FI MVA, VSP

4 kommenttia:

 1. Paljon onnea valioitumisesta! Tosiaan hienoa et pitää olla myös niitä muita tuloksia. Muissa roduissa kun tuntuu olevan aika helppoa tuo valioituminen kattomatta oikeasti onko niistä koirista siihen mihin ne on jalostettu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Se on ihan totta, käyttötuloksien vaatiminen kyllä tekee muotovalionarvon saavuttamisesta vaikeampaa, mutta ylläpitää käyttöominaisuuksien säilymistä rodussa :)

   Poista
 2. Olipas hauska sattuma, että törmäsin blogiisi. Rosvo on mulle tuttu koira. Silloin kun se vielä asui Susitievan kennelillä, kävin koiria hoitamassa ja Rosvon vielä muistan. Edelleen käyn usein koiria hoitamassa. Jään seurailemaan blogiasi, ja onnea valioitumisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onpa tosiaan! :) Rosvo on kyllä aivan ihana koira ja olen kyllä niin onnellinen, että sen itselleni sain. Rosvo on ehdottomasti yksi hyväntahtoisimmista ja kilteimmistä koirista mitä tiedän :)

   Poista