perjantai 2. lokakuuta 2015

Kisakausi avattu!


Viime viikonloppuna päästiin aloittamaan kisakausi Ohkolan syysajoissa! Osallistuin ensimmäistä kertaa kuuden koiran luokkaan eli kaikki huskyt pääsivät mukaan kisaan ja samalla Halti ja Joiku pääsivät ihan ensimmäiseen koiravaljakkokisaansa! :) Halti ja Joiku olivat todella innoissaan päästessään mukaan ja juoksivat kisassa hienosti! Kuuden koiran luokassa oli minun lisäkseni vain kaksi muuta kisaajaa, jotka ajoivat nopeilla houndeilla ja starttasin luokan viimeisenä, joten ohituksia ei kisassa tullut. Sijoituksemme oli 3/3. Reitti oli melko pehmeä. Johdossa juoksivat Pave ja Demi, vauhtiparissa Joiku ja Danja ja pyöräkoirina Halti ja Rosvo.

En omista kilpakärryä, joten tälläkin kertaa kisakärryn virkaa toimitti reilu 60 kg painava treenikärry, mutta tarkoituksena olikin ajaa kisa ihan vain treenimielessä ja saada kisakokemusta Haltille ja Joikulle. Treenikertojakaan ennen kisaa ei ollut takana kuin muutama, joten siihen nähden oli aikakin ihan ok painavalla kärryllä. Kisamatka oli 4,1 km ja aikamme 10:42.2 ja keskinopeus 22.983. Kärryvalinta toki antaa paljon tasoitusta ja sprinttimatkoilla kisaaminen on muutenkin välillä jopa sekuntipeliä, mutta eipä me kevyellä kilpakärryllä silti oltaisi luokan nopeiden sprinttihoundien ohi menty millään :)


Palkintojenjako / DR6
1. sija Teemu Kaivola
2. sija Ville Halme
3. sija Anna Rajasilta


Kisauralla
Kuva: Pertti Bruun


Ja näyttelyissäkin on taas käyty. Olimme mukana siperianhuskien erikoisnäyttelyssä Nummelassa 12.-13.9, johon olin ilmoittanut Paven, Demin, Danjan ja Joikun. Tuomareina näyttelyssä olivat kasvattaja/musher Karsten Grønås ja musher Ralf Campbell. Karsten arvosteli Paven, Demin ja Danjan ja Joiku oli Ralfin arvosteltavana.

Tulokset erkkarista:
Pave: KÄY ERI, KÄK3, SA
Demi: KÄY H
Danja: KÄY EH
Joiku: JUN EH

Paras uros-kehässä Pave oli vielä mukana viimeisen seitsemän koiran joukossa viidentenä tuomarin todetessa, että tämä on järjestys eli lauantaina sai jännittää loppuun asti :) Sunnuntaina arvosteltiin nartut.
Erkkarissa oli mukana myös useampi Paven pentu ja oli ihana taas päästä näkemään Paven muita pentuja ja niiden omistajia :) Paven pennut Vetoava Birta ja Vetoava Beata saivat ERI:t ja sijoittuvat myös hienosti junnuluokan kolmoseksi ja neloseksi ja junioriluokassa myös esiintynyt Vetoava Besla sai EH:n. Paven ensimmäisestä pentueesta oleva Vetoava Astelle sai H:n.

Olimme myös Hyvinkään ryhmänäyttelyssä 20.9. ja sinne osallistuivat Pave ja Joiku. Pave pärjäsi upeasti ja Pavesta tuli huskien ROP! :) Joiku pärjäsi myös hienosti tuloksella JUN ERI, JUK2 ja Joikun sisko Beata oli myös mukana näyttelyssä tuloksella JUN ERI, JUK1. Siskokset muistuttavat hyvin paljon toisiaan ja SA jäi molemmilta puuttumaan, koska olivat tuomarin mielestä vielä niin pentumaisia, ja mistä olenkin kyllä ihan samaa mieltä. Tuomarina toimi kasvattaja/musher Mari Pajaskoski.

Hyvinkään ROP FI Mva Mustankallion Bavel
& VSP FI Mva Icesmile's Malina
 
Hyvinkään ROP siperianhusky Pave ja ROP/ROP-vet alaskanmalamuutti
Fi Mva Amaguq's Tonight Special :)
 Myös malamuutit tuomaroi Mari Pajaskoski
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti